Publikované

Odolnosť nafukovacích paddleboardov

Určite mnohí z vás pochybujú o odolnosti nafukovacích paddleboardov no my vám ukážeme pravý opak. Nafukovacie Stand Up Paddle boardy od firmy RED PADDLE CO sú vďaka kvalitnému spracovaniu a použitým technológiám veľmi odolné. Tvarovú stálosť a odolnosť nafukovacích plavákov zabezpečuje kvalitný „Drop stitch“ materiál a MSL Fusion výroba. Ale čo vám budem rozprávať. Pozrite si záťažový test:

Ak vás toto video náhodou nepresvedčilo a ešte stále váhate, pozrite si aj druhý, novší test:

Tu nájdete aktuálnu ponuku nafukovacích paddleboardov.

Publikované

Paddleboarding pre zdravie

SUP – paddleboarding sa teší čoraz väčšej popularite v posledných rokoch aj na slovensku. Ak sa nachádzate takmer kdekoľvek v blízkosti nejakej vody, je veľmi vysoká pravdepodobnosť, že na tento šport narazíte. Je to úžasná správa nielen pre nás, ale aj pre Vás. V tomto článku si môžete prečítať a dozvedieť sa viac ako paddleboarding vplýva na vaše zdravie, zlepšuje vašu kondíciu a vitalitu.

Precvičíte si celé telo!

Ak sa rozhodnete pre SUP, môžeme Vás uistiť, že pri každom intenzívnom, alebo aj menej intenzívnom tréningu, dokonca aj pri rekreačnom pádlovaní bude zapojené a precvičené celé Vaše telo. Vaše ruky, ramená, chrbát, nohy a brucho – všetky tieto časti sú zosynchronizované, vzájomne prepojené a skôr, či neskôr sa zlepší celé držanie vášho tela a určite zaregistrujete aj zvýšenie Vašej kondície.

Zlepšíte si rovnováhu, core – hlboký stabilizačný systém!

Čím viac budete trénovať, čím viackrát sa na svoj SUP postavíte, stane sa to pre Vás samozrejmosťou. Rovnováha bude čím ďalej tým viac stabilnejšia a vy po čase prestanete strácať balans pod nohami. Všetko potrebuje čas a prax a veľmi rýchlo uvidíte ako napredujete a zlepšujete sa. Státie na paddleboarde je podobne ako státie na Bosu. Pri pádlovaní a udržiavaní rovnováhy precvičíte hlboký stabilizačný systém.

Nízky nápor na telo!

Na rozdiel od mnohých ďalších vodných športov, paddleboarding sa vyznačuje oveľa nižším náporom na Vaše telo. Šanca, že sa pri SUPovaní, môžete zraniť, je naozaj veľmi nízka, v porovnaní s inými športami. Ak ste starší, neohybný, trpíte bolesťami kĺbov aj pre Vás je tento šport veľmi vhodný a poškodenie kĺbov, kostí alebo iné úrazy sú vysoko nepravdepodobné. Svojmu telu dávate paddleboardingom len to najlepšie! Všetko je to o dodržiavaní správneho postupu a metód. Ak si nie ste istí, či je vaša technika správna, pozrite si videá napríklad na našej stránke Ako na paddleboard.

Zníženie hladiny stresu!

Každý nádych čerstvého vzduchu po náročnom dni alebo týždni v práci má na vaše telo blahodarne účinky. Nič sa nevyrovná pocitu, ako nechať všetky svoje problémy a starosti doma a čerpať energiu, pokoj a pohodu z vody a čerstvého vzduchu. Zvuk vody prirodzene upokojuje naše telo, myseľ a dušu, čoskoro sa budete cítiť omladnutí, energickí a viac vo forme. Z vlastnej skúsenosti vieme, že len ležanie, opaľovanie sa na SUPe na vodnej hladine navodzuje príjemné pocity, dodáva Vám energiu.

Zvýšite svoju vytrvalosť!

SUP je vhodný ako na intenzívny tréning tak aj na rekreačné pádlovanie. Každý si pri tomto športe nájde to svoje, čo mu najviac vyhovuje. Môžete robiť jógu na uvoľnenie, odbúranie stresu, či zlepšenie rovnováhy na našom 10,8“ Activ alebo zažiť kopu zábavy s Vašimi priateľmi na našom 22.0“ Red Dragon, možnosti sú skrátka nekonečné. Je výborní pre ľudí trpiacich kardiovaskulárnymi ochoreniami, SUP znižuje riziko srdcových problémov v budúcnosti.

Jednoducho schudnete!

Paddleboarding je jeden z najpríjemnejších a zábavných spôsobov ako schudnúť. Kombináciou z vyššie spomínanými prvkami a stimulmi naštartujete svoj metabolizmus, získate kondíciu, naučíte sa správne dýchať a predídete mnohým chorobám, ktoré postihujú v dnešnej uponáhľanej dobe takmer všetky vekové kategórie.

Tu nájdete aktuálnu ponuku nafukovacích paddleboardov.

Publikované

Video test nafukovacích paddleboardov

V článku Odolnosť nafukovacích paddleboardov ste sa mohli presvedčiť o tom aký odolný je nafukovací sup paddleboard. Videá su už staršieho dáta a preto vám ponúkame nasledujúci nový 10 dielny test nafukovacích paddelboardov. Nafukovacie paddleboardy v našej ponuke sú vďaka použitým kvalitným dropstitch materiálom a kvalitnému spracovaniu veľmi odolné, prakticky nezničiteľné.

 TEST č. 1: Nafukovací SUP VS Pes

TEST č. 2: Nafukovací SUP VS Motocykel

TEST č. 3: Nafukovací SUP VS RUGBY tím

TEST č. 4: Nafukovací SUP VS Ninja

TEST č. 5: Nafukovací SUP VS Land Rover

TEST č. 6: Nafukovací SUP VS Paintball

TEST č. 7: Nafukovací SUP VS Žeriav

TEST č. 8: Nafukovací SUP VS Traktor

TEST č. 9: Nafukovací SUP VS Plošina

TEST č. 10: Nafukovací SUP VS Báger

TEST Zhrnutie: Nafukovací SUP

V ďalšom teste uvidíte ako si paddleboard poradí s ninjom.

Tu nájdete aktuálnu ponuku nafukovacích paddleboardov.

Publikované

Čo si obliecť na SUP/paddleboarding?

Pre všetkých z vás, ktorí ste sa o paddleboardingu dozvedeli len nedávno, ste určite zistili že je to v skutočnosti veľmi dostupný šport. Mnohí z Vás sa často pýtajú aké je najvhodnejšie oblečenie na SUP, čo je najlepšie si na paddleboardovanie obliecť. Nemusíte mať strach, že oblečenie na SUP Vás vyjde draho alebo že budete potrebovať špeciálnu výstroj, ktorá je ťažko dostupná. Postačí Vám akékoľvek oblečenie na šport, či inú voľnočasovú aktivitu, ktoré nájdete doma v skrini. Po splnení tejto jednoduchej podmienky, ste skoro pripravený vyraziť za novým dobrodružstvom a novými skúsenosťami na SUP.

Oblečenie, ktoré sa nosí na paddleboarding je v podstate rovnaké, či sa nachádzate u nás v Európe, USA alebo Austrálií. Samozrejme, všetko záleží od počasia a s tým súvisiacich podmienok. Niekto SUPuje len počas letného obdobia, kedy je teplota vzduchu aj vody v podstate veľmi príjemná, niekto paddleboarduje aj počas studenejších, prechodných ročných období a takejto klíme je v zásade potrebné prispôsobiť kvalitu, či hrúbku oblečenia. My sa budeme postupne venovať popisu oblečenia, ktoré je najvhodnejšie pre jednotlivé ročné obdobia.

Oblečenie na letný paddleboarding

Pre väčšinu paddleboardistov je práve leto tým obľúbeným ročným obdobím a tak isto počas leta je SUP najpopulárnejší. Pokiaľ ide o oblečenie, letné obdobie je to najjednoduchšie a najpraktickejšie. Ak priemerné teploty vzduchu dosahujú aspoň príjemných 20 stupňov Celzia, ako je tomu vo väčšine európskych krajín, môžeme Vás ubezpečiť, že s výberom toho správneho oblečenia nebudete mať veľa starostí. Pri ženách a rovnako aj pri mužoch odporúčame nejaké krátke nohavice, šortky a tričko s krátkym rukávom príjemného materiálu. Dôležitá je samozrejme pokrývka hlavy, šiltovka, alebo nejaký klobúk, ktorý ochráni Vašu tvár pred slnkom. Je dôležité spomenúť, že ak počas letného slnečného dňa plánujete stráviť na SUPe dlhší čas, je potrebné si citlivé miesta chrániť pred úpalom, používať opaľovacie krémy s vysokým UV faktorom a v neposlednom rade dodržiavať pitný režim.

Oblečenie na jarný/jesenný paddleboarding

Teplota vzduchu aj vody počas jari a jesene samozrejme klesá a v porovnaní s letom si vaše oblečenie budete musieť viac prispôsobiť, aby Vám v prvom rade nevadil chlad a aby Vám bolo aj naďalej príjemne a komfortne. Určite pokles teplôt, či už vzduchu aj vody neznamená aby ste s paddleboardingom prestali a čakali opäť dlhý čas kým nepríde leto. Výstroj v podstate zostáva rovnaká ako v lete, avšak všade sa odporúča pridať po jednej vrstve na viac. V hornej polovici tela je vhodné na klasické tričko či tielko použiť ešte jednu hrubšiu vrstvu v podobe nepremokavej športovej mikiny alebo bundy. V spodnej časti tela, je možné nechať si krátke nohavice, alebo ich vymeniť za trojštvrťové, či dlhé. Veľmi dôležité sú v tomto prípade neoprénové topánky. V závislosti od klesajúcej vonkajšej teploty, alebo u ľudí ktorí sú náchylnejší na chlad sa odporúča nosiť neoprén, alebo jednoducho toľko vrstiev oblečenia, koľko potrebujete, aby Vám bolo čo najpríjemnejšie. Nezabúdajte nato, že SUP je šport ako všetky ostatné, pohybom sa dostatočne zahrejete a vaše telo bude generovať dostatok tepla.

Oblečenie na zimný paddleboarding

Čo si obliecť na SUP v zime, závisí od viacerých faktorov, napr. aký dlhý, či aký náročný tréning plánujete absolvovať, či budete paddleboardovať aj na vlnách, alebo len stojatej vode. Pri aktívnom SUPovaní sa odporúča neoprén, neoprénové rukavice, neoprénové topánky. Pri rekreačnom SUPovaní je vhodné si pod neoprén obliecť ako podkladovú vrstvu ešte jedno termoprádlo, ak nemáte neoprén pri rekreačnom pádlovaní je možné ho nahradiť nepremokavými nohavicami a bundou, ktoré napr. využívate aj pri iných športoch.

Topánky na paddleboarding

Aj výber obuvi závisí najmä od teploty. Povrch na vrchnej strane SUPu je určený najmä na bosé nohy, takže každý paddleboardista v lete preferuje pádlovanie na boso. V prípade poklesu teploty počas jari a jesene a taktiež aj počas zimy sú najlepšou voľbou neoprénové topánky. Ak sa rozhodnete použiť nejaké outdoorové topánky, ktoré využívate aj na iné športy, dávajte obzvlášť pozor, aby ste v podrážke nemali zabudnutý nejaký kameň alebo ostrý predmet, ktorý by mohol hornú časť vašej dosky poškodiť. Keďže je SUP sám o sebe vyrobený z veľmi odolného materiálu, to poškodenie by bolo viac-menej len estetické. Taktiež sa neodporúčajú ani nejaké ťažké/zimné topánky.

Oblečenie na cvičenie jógy na Supe

Oblečenie počas leta, kedy sa najčastejšie cvičí jóga na SUPe sa nelíši od oblečenia, ktoré je vhodné pre aktívne aj rekreačné pádlovanie. Pohodlné krátke nohavice, tielko alebo tričko, nezabudnúť na pokrývku hlavy a opaľovací krém počas slnečných dní.

Tu nájdete aktuálnu ponuku nafukovacích paddleboardov.

Publikované

Ako na SUP?

Paddleboarding nie je až tak jednoduchý šport ako na prvý pohľad vyzerá. Preto sme pre vás pripravili sériu videonávodov, kde sa dozviete všetko potrebné od nastavenia dĺžky pádla až po základné techniky pádlovania a ovládania paddleboardu.

Nastavenie paddleboardu a prvé „kroky“

V nasledujúcom videu sa dozviete ako správne pripevniť leash, nastaviť dĺžku pádla a ako vyjsť na SUP

Pádlovanie na kolenách

Je dôležité zvládnuť techniku pádlovania najprv v sede na kolenách. Získate tak prvotný pocit istoty a dobrý základ techniky pre pádlovanie v stoji.

Pádlovanie v stoji

Keď zvládnete pádlovanie na kolenách môžete prejsť na pádlovanie v stoji.

Efektívna otočka ponorením pádla na opačnú stranu

Technika otočenia paddleboardu jednoduchým ponorením pádla na opačnú stranu

Otočka na zadnej nohe – surfovací postoj

Keď sa už na paddleboarde budete cítiť ako ryba vo vode, vyskúšajte si tento postoj. Vďaka tejto technike sa vám podarí rýchlešie otočiť alebo obísť prekážku a je to dobrý základný postoj pre surf.

Tu nájdete aktuálnu ponuku nafukovacích paddleboardov.

Publikované

Prečo nafukovací SUP?

Viac ako 95% predaných stand up padddle boardov sú práve nafukovacie. Dôvodov pre zvýšený záujem o nafukovacie stand up paddle boardy je viac. Predovšetkým je to ich ľahký prenos. Laminátové alebo drevené stand up paddle boardy sú pre svoju 2,8 – 4,5 m dĺžku veľmi ťažko prenosné.  Jazda s autom na dovolenku s plavákom pripevneným na streche je nebezpečná a pomalá. Nafukovací plavák zbalíte po sfúknutí aj s pumpou do pribaleného bagu a vložíte do kufra. No nieje žiadny problém si vziať bag na plecia na turistiku alebo na bicykel. Túto možnosť oceníte, keď potrebujete počas svojho výletu prejsť určitý úsek pešo.

Laminátové paddleboardy sú ťažké, veľké a spotrebujú veľa úložného miesta a miesta pri prevoze

Takto pohodlne si prenesiete svoj nafukovací stand up paddle board

Ďalším dôvodom pre kúpu nafukovacieho stand up paddle boardu je perfektná skladnosť. Nafukovací stand up paddle board po sfúknutí zaberá miesto ako cca 90 litrový ruksak. Predstavte si že skladujete 4 metrový paddleboard vo pivnici vášho paneláku alebo v byte či nebodaj na balkóne 🙂

Nafukovacie Stand Up Paddle boadrdy od firmy RED sú vďaka kvalitnému spracovaniu a použitým technológiám veľmi odolné. Tvarovú stálosť a Odolnosť nafukovacích plavákov zabezpečuje kvalitný „Drop stitch“ materiál o čom svedčí aj nasledujúci test

Tu nájdete aktuálnu ponuku nafukovacích paddleboardov.